Wat voor type investeerder ben jij?

September staat bij Dutch Business Boosters in het teken van investeren. Het is ons doel om ondernemers te laten zien dat investeren niet iets is van later als ze heel veel verdiend hebben, maar iets waar je vandaag mee kunt beginnen.

Andersom denken
Je wordt investeerder door allereerst anders met geld en mogelijkheden om te gaan. In deze economie worden we gestimuleerd om eerst te genieten en dan de rekening te betalen. Een investeerder denkt andersom, eerst even wachten met genieten, om daarna blijvend te kunnen profiteren.

Geld laten werken
Veel mensen vragen ons hoe ze hun geld voor zich kunnen laten werken, zonder ondernemer te worden. Dat is hetzelfde als naar New York willen zonder te willen vliegen. Het kan wel, maar het is niet logisch. Als ondernemer leer je namelijk het spel dat je niet leert in een loondienstfunctie.

De drie type investeerders
Wij delen investeerders op in drie categorieën. Binnen deze categorieën zijn ook weer veel indelingen te maken, maar dit is de basis. Je zult vrij snel herkennen bij welke categorie jij wilt horen.

I. De gokkende investeerder
Deze titel is niet persé negatief, want sommige gokkers worden heel rijk met hun spel. Ze passen technische analyses toe op de beurs, spelen slimme spelletjes met call en put opties of gaan af op hun onderbuik gevoel. We noemen ze gokkers, omdat ze hun winst niet baseren op bedrijfsmatige ontwikkelingen, maar op slim inzetten. Deze investeerders zijn met name bezig met papieren investeringen op de financiële markten.

II. De verstandige investeerder
Deze titel is niet persé positief, want verstandig betekent vaak dat risico’s worden gemeden en daarmee ook de kans op hoog rendement. Dit zijn de mensen die hun investeringen verstandig spreiden of overlaten aan een financiële planner.

III. De betrokken investeerder
De betrokken investeerder is degene die zich thuis zal voelen bij Dutch Business Boosters en onze investeringspartners. Wij hanteren samen met onze investeringspartner Asterxx, de Green Shark Code For Investors. Dit zorgt er voor dat niet het rendement van de investeerder, maar de gezonde ontwikkeling van de onderneming centraal staat. Op de Business Boostmiddag van 30 september zal Jeroen van investeringsfonds Asterxx je meenemen in de voordelen van deze code.

De betrokken investeerder begrijpt waar hij mee bezig is, snapt waarom zijn geld gaat renderen, weet dat hij anderen helpt om hun droom te bereiken, deelt in het risico en daarmee ook in de beloning.

Volop kansen
Met alle ontwikkelingen in de investeringswereld kun jij al een betrokken investeerder worden met slechts kleine (maandelijkse) bedragen. Maar belangrijker nog is dat je naar je eigen onderneming gaat kijken als je eerste, goed renderende investering.

Jouw persoonlijke weg naar investeringen
Dutch Business Boosters richt zich op ondernemers met moed en lef, die verder willen, die uitdagingen aandurven, maar weten dat ondernemen een teamsport is. Als we allemaal onze eigen kracht ontdekken, gaan we investeren in de kracht van anderen!

Woensdag 30 september hebben we een dag waarop investeerders met deze mindset hun persoonlijke pad naar investering gaan uitstippelen. Mis deze levensveranderende dag niet. Het zal je lanceren naar een nieuw niveau van vrijheid. Volg de voorbeelden van mensen in ons team die de weg naar vrijheid hebben gevonden! Ons motto is niet voor niets samen naar de top!

Ik wil meer informatie over deze middag Ik wil leren prioriteiten stellen!