De ideale start: zonder startkapitaal en zonder ervaring!

Wist je dat het merendeel van de succesvolle ondernemers hun carrière begonnen met een simpel bedrijfje? Het verkopen van T-shirts, uitzuigen van auto’s, maaien van gras in tuinen, chauffeursdiensten aanbieden, glazen wassen, etc. Het kenmerk van deze bedrijven is dat ze geen investering vragen en dus nauwelijks een risico kennen.

Ervaring

Veel mensen hebben een ondernemersdroom maar vergeten dat ze nog niet de juiste ondernemerservaring hebben. Ze tekenen een huurcontract voor 5 jaar of ze investeren in een showroom, een bedrijfshal, in de nieuwste productiemiddelen of in enorme voorraden. Ze doen dat met veel lef en ijver, maar zonder de ervaring met de dynamiek van de ondernemerswereld.

Kleine stappen

Ik zeg vaak dat wie groot droomt, kleine stappen moet kunnen zetten. Maar vaak compenseren mensen hun onzekerheid door alles groots aan te pakken. Iets groot aanpakken om te bewijzen dat je een grote droom hebt is de verkeerde route.

Simpel

Voor anderen is het misschien te min om te beginnen met een simpel bedrijfje, of zichzelf aan te bieden met hun diensten. Maar dan leef je nog voor wat een ander vindt en ben je ook niet geschikt als ondernemer. Je vergeet de voldoening en vrijheid die je geniet als je voor jezelf begint.

Kinderfiets

Misschien weet jij nog op wat voor fietsje je hebt leren fietsen, maar ik niet. Sterker nog, de eerste fiets die ik me herinner was die ik kreeg toen ik naar de middelbare school ging. Mijn punt is dat je ondernemerschap moet leren, net als fietsen. Het maakt niet uit op wat voor fietsje je leert fietsen en het maakt ook niet uit met wat voor bedrijf je leert ondernemen.

Koningsdag

Limonade verkopen op Koningsdag of bedrijfspanden op een industrieterrein, de principes zijn hetzelfde, alleen de bedragen zijn verschillend. Als je goede besluiten kunt nemen met euro’s, zul je groeien in vertrouwen en ook op hoger niveau, onder meer druk en over grotere bedragen goede keuzes kunnen nemen. Maar als je slim bent bouw je het op, in plaats van dat je op het hoogste niveau begint.

Groeien

Als je de ladder beklimt kun je sporten overslaan, maar uiteindelijk kost het alleen maar meer kracht en win je er zelfs geen tijd mee. Gun jezelf de tijd om te groeien, om mentaal opgerekt te worden, en voor je het weet ben je klaar voor het volgende niveau.

Bedrijfsideeën

Regelmatig ontmoet ik mensen die graag willen ondernemen maar aangeven dat het de tijd nog niet is. Het is volgens hen vaak de tijd nog niet omdat er geen geld is, of omdat ze mentaal nog niet klaar zijn voor hun droom. Maar dan vraag ik ze om 25 bedrijfsideeën te verzinnen die ze direct zouden kunnen beginnen. Van glazenwassen tot chauffeuren, van budgetcoach tot personal organizer, van schoonmaken tot verzekeringen verkopen, van tapijtreiniger tot kookservice inclusief recepten en boodschappendienst, van strijkservice tot lunchservice, van freelance verkoper tot kinderopvang, van hondenuitlaatservice tot oppascentrale, van event planner tot tuinonderhoud, van parkeerdienst tot dakgootschoonmaker, matrassenreinigingsdienst tot schimmelverwijderingsservice, van onkruidbestrijding tot kinderfeestjes diensten, van social media specialist tot wedding and event planner, van picknickmanden dienst tot persoonlijke coaching (van voedsel, fitness tot relatie en business), zolderopruimservice tot huisdierenverzorging, bijlesleraar tot bejaardendiensten (medicijnen, boodschappen, etc), van graffiti verwijdering tot binnenhuisarchitect, van kinderclub tot verhuurservice, van kauwgumverwijderingsdienst tot high-tea aanbieder, van personal shopper tot stress consultant en ga zo maar door!

Tennistournooi

Aan de hand van 25 ideeën die potentieel zouden kunnen werken laat ik ze dan keuzes maken zoals bij een tennistoernooi. Ze kiezen zo elke keer uit twee ideeën tot dat er een top 3 is ontstaan. Die gaan we dan dan uitwerken. Hierbij komen elke keer weer originele ideeën, die passen bij het seizoen en de persoon en die kunnen uitgroeien tot een uniek concept.

Low entry businesses

In het Engels heten deze bedrijven waar je morgen mee kunt beginnen low entry business ideas. De drempel is laag, dus zijn er ook veel mensen in actief. Maar door jezelf te onderscheiden, door een extra dosis passie en uitmuntendheid, is er altijd marktaandeel te veroveren. En als je eenmaal een idee succesvol hebt uitgewerkt en in de markt hebt gebracht groeit je vertrouwen en ben je klaar voor een volgend idee.

Kom uit de wachtkamer

Op deze manier heb je bovendien tijd om om startkapitaal, ervaring en een netwerk te verzamelen. Blijf dus niet in de wachtkamer zitten totdat het leven je een trap geeft, maar kom in actie en ga ondernemen! Je kunt niet falen, als je niet opgeeft!


Gratis Starters Boostsessie: Ontdek de ondernemer in je!

Na het grote succes van de Financiële Onafhankelijkheidsdag hebben wij geconstateerd dat veel mensen rondlopen met ondernemersideeën, maar niet zeker weten of het idee levensvatbaar is. Wij hebben nu een unieke mogelijkheid gecreeërd om dat te ontdekken. Dus voldoe jij aan het volgende profiel:

  • Zou jij graag willen ondernemen?
  • Heb jij ideeën, maar weet je niet of ze levensvatbaar zijn?
  • Heb jij ideeën, maar krijg je ze niet concreet genoeg?
Dan is dit een sessie die je jezelf moet gunnen. Ik wil meer weten over de gratis Starters Boostsessie