​Beklim de investeringsladder met ons!

De reden dat de meeste mensen nooit aan echt investeren toekomen, is dat ze blijven hangen in de droomfase. Ze dromen ervan op een dag investeerder te worden. Maar het is nu tijd om je droom om te zetten in een plan. Alleen wanneer je tijd neemt om een plan te ontwikkelen, zal je leren om te investeren.

Investeringsplan

Investeerder word je maar op één manier: door het te doen! Alle vaardigheden in het leven leer je door ze te doen, totdat je het te pakken hebt. Dat is zo met leren lopen, skiën, skateboarden, ondernemen en ook met investeren. Dat betekent dat je je plan regelmatig zult bijstellen. Toch zal je zonder plan nooit verder komen dan niveau vier op de investeringsladder.

De investeringsladder

De investeringsladder bestaat uit de volgende treden:

  • dromer
  • toeschouwer
  • gokker
  • handelaar
  • crowdfund investeerder
  • participatie of vastgoed investeerder
  • filantroop

Misleiding

De eerste vier sporten van de investeringsladder geven mensen het misleidende idee dat ze investeerder zijn. De dromer is altijd bezig met kansen en mogelijkheden, maar is nog in afwachting van zijn of haar schip met goud dat binnen moet komen. De toeschouwer is de persoon die zijn of haar geld aan een belegger toevertrouwt, die voor hem investeert. De gokker doet gewoon wat rare dingen met zijn geld, op basis van zijn gevoel of een krantenbericht of het advies van een analist. De handelaar heeft bepaalde technieken ontwikkeld om geld te verdienen met de aan- en verkoop van aandelen, opties en obligaties.

Portfolio

Een crowdfund investeerder is de eerste stap naar het creëren van een portfolio met investeringen die voor jou gaan werken. Je gaat nu op basis van jouw vaardigheden als ondernemer leren om in te schatten wat goede investeringen zijn. Door ervaring, vallen en opstaan word je steeds bekwamer. Tegelijkertijd neemt je vermogen toe en kun je zelf of met anderen naar het volgende niveau van investeren klimmen.

Investeerdersscan

Wil jij je verder laten inspireren, maar daarnaast ook concrete stappen zetten naar jouw geld voor je laten werken? Vul de investeerdersscan in en kom aanstaande Boostdag beleven hoe investeerders samen de ladder naar economische vrijheid beklimmen!

Ik wil economische vrijheid Ik wil de investeerdersscan doen Ik ben er op 29 juni! Ik ben er op 15 september!