Schmidt Global Logistics

Schmidt Global Logistics
Bedrijf: Schmidt Global Logistics
Grootte: MZP’er (Miljoenenomzet Zonder Personeel)
Markt: Internationaal transport en verhuizingen
Missie: Verzelfstandiging van concept

Referentie:

Door het Boostcamp zag ik weer licht aan het eind van de tunnel en dankzij het traject erna heb ik mijn leven weer terug. Dat mijn omzet is verdubbeld en de waarde van mijn bedrijf ook, zijn logische gevolgen.
Ben Schmidt Schmidt Global Logistics

Situatieschets

In maart 2014 gingen Ben en Marieke Schmidt op een driedaags Business Boostcamp. Hun bedrijf was in een paar jaar tijd geworden tot de snelst groeiende onderneming in de transportwereld. Ben had al verscheidene pogingen ondernomen om mensen aan te nemen om het bedrijf te ontlasten, maar deze keuzes pakten elke keer verkeerd uit.

Pijnpunten

Tijdens het Business Boostcamp kwamen diverse pijnpunten naar boven. Liquiditeitskrapte die de groei remde, structurele onderbezetting van kantoor en bepaalde belangrijke markten konden niet goed bediend worden.

Strategie

Door de strategische sessies vielen dingen langzaam op zijn plek en werd een opwindend concept ontwikkeld, een plan gemaakt voor de liquiditeitsproblemen, profielen opgesteld voor de juiste personeelsleden en keuzes gemaakt voor een nieuw business model dat zich richt op nieuwe markten.

Vakantie

In de maanden erna werd er samen met het team van DBB hard gewerkt aan het verwezenlijken van deze nieuwe visie, werden nieuwe mensen aangetrokken die aan het opgestelde profiel voldeden (in plaats van mensen die toevallig op het pad kwamen). Tijdens de zomervakantie draaide het bedrijf een recordomzet, terwijl de eigenaar 5 weken vakantie vierde!

Maak zelf kennis met DBB

Het is tijd dat jij het jezelf ook gunt om deze ondernemersvrijheid te gaan realiseren. Maak kennis met ons door je aan te melden voor een van onze aanstaande Boost Evenementen!

Bekijk onze events