Nooit meer geldzorgen, het kan!

We maken het bijna wekelijks mee, mensen die al jaren met geldzorgen naar bed gaan en met geldzorgen opstaan, die we binnen een half uur van hun geldzorgen afhelpen. Hoe kan dat? Zul je je afvragen. Dat vertellen we je graag.

Hoe vul je een halfleeg glas?

Er zijn mensen die zien een glas half leeg, en een andere groep ziet het als half vol. Dat klinkt leuk, maar gaat in de praktijk wel wat dieper dan je denkt. Recentelijk kwam een ondernemer bij ons op kantoor wiens faillissement de volgende week voorkwam bij de rechtbank. Er waren slechts twee schuldeisers bij betrokken en het bedrag was ook niet schrikbarend hoog. Maar deze ondernemer was moegestreden en zag geen oplossing meer.

Eigen kracht

Onze voorkeur gaat altijd uit naar ondernemers vanuit hun eigen kracht dingen te laten overwinnen. Dit bouwt zelfvertrouwen en helpt ze hun capaciteit om dingen te overwinnen te ontdekken. Deze ondernemer kwam binnen 20 minuten tot het inzicht dat hij dingen zelf kon oplossen. Hij bood enkele klanten een betalingskorting aan indien ze direct zouden betalen, loste de schuldeisers af en voorkwam zijn faillissement.

Uit de ellende

Zo zagen we ondernemers die geen goederen meer kregen van leveranciers, geen ruimte meer van de bank, geen tijd meer van hun crediteuren, geen regeling meer bij de Belastingdienst door een andere manier van kijken naar de situatie compleet uit de ellende kruipen.

Geld op de bank

En hier is de les, geldzorgen stoppen nooit door een overvloed van geld op de bank. Geldzorgen stoppen door een andere kijk op zaken. Soms zie je het zelf niet en dan is het belangrijk om je te omringen met mensen die je kunnen helpen om het te zien. Je kent misschien het plaatje wel van de jonge en oude vrouw. Soms ben je de oude vrouw even kwijt, maar als iemand dan weer zegt dat links onder haar lange kin zit, dan zie je haar weer. Of als je de jonge kwijt bent, vertelt iemand je dat ze naar achteren kijkt en je haar neusje nog net ziet. Dan plotseling zie je het weer.

Zie je het weer?

Zo helpen wij je graag om het weer te zien. Om je ondernemersdroom weer te zien, om de oplossing weer te zien, om het licht aan het eind van de tunnel te zien. Wij helpen je zelfs om dingen te zien in je eigen bedrijf die je zelf nog nooit had ontdekt. We helpen je om een uitgang (exit) te zien, om vrijheid te zien, om nieuwe markten, grip op omzet, beheersbare cashflow, nieuwe verdienmodellen te zien, etc.

Denk rijk

In zijn boek "How rich people think", vertelt Richard Siebold hoe de middenklasse succes en rijkdom ziet als een eenzame strijd, maar hoe rijke mensen het zien als een team inspanning (Middle class believes building wealth is a solitary effort, World class believes building wealth is a team effort). Wij willen je helpen om een team te bouwen en een team speler te zijn.

De lol van een winnend team

Ontdek de lol van ondernemen met een winnend team om je heen. We ontmoeten je graag op een van onze DBB evenementen, meld je nu aan of ontdek wat het Boosttraject voor jou kan betekenen!

Meld mij aan