Sleutel tot succes: Stop met doen waar je goed in bent!

Stel je een team voor met Ronaldo op doel, Neuer in de spits en Messi als laatste man. Nu heb je de beste voetballers van de wereld, en toch een waardeloos team. Dit is wat veel ondernemers doen, ze positioneren iedereen buiten hun kracht.

Werk jij of werkt het bedrijf?

Een ondernemer die zelf als belangrijkste wapen heeft om hard te werken, zal dit ook van zijn team vragen. Hij werkt dan niet met het team, het team werkt niet eens voor hem, maar iedereen werkt zich gewoon kapot.

Werken in de nieuwe economie

Maar als de ondernemer op een nieuwe manier gaat werken, door op een nieuwe manier te gaan denken, gebeuren er drie dingen
  • Je komt zelf in een hele andere dynamiek (met meer energie)
  • Je legt de lat niet meer op een onhaalbare hoogte, de mensen om je heen krijgen weer lucht
  • Creativiteit, innovatie en eigenaarschap worden de krachten van je bedrijf.

Verkeerde focus

Gedreven door de noodzaak om geld over te houden, besparen we vaak op de verkeerde dingen. Zo komen we steeds verder in een leven van keihard werken. Maar als je Ronaldo linksbuiten zet, Neuer op doel en Messie in de spits, heb je een onverslaanbaar team!

Stop nu!

Daarom zeggen wij altijd tegen ondernemers: Je moet stoppen met doen waar je goed in bent. Als je goed bent, zijn er anderen beter. Als je goed bent, krjig je er geen energie van, maar doe je het uit plicht of verantwoordelijkheid. Echt ondernemerschap breekt door als je doet waar je extreem goed in bent, waarin je uitblinkt!

Je bent briljant

Dus ontdek het gebied waar jij briljant bent. Dat is dat gebied waar je energie van krijgt, waar anderen van zeggen dat ze je daar zo voor bewonderen! Ook jij hebt zo'n gebied! Vervolgens plaatst je anderen ook in het gebied waar ze optimaal kunnen presteren. Voor je het weet, heb je een winnend team, die elke concurrent kan verslaan. Niet op prijs, niet met minimale marges, maar met een superieure dienst of een innoverend product!

Wil jij een succesvol team bouwen?

Wil je weten hoe jij zo'n team om je heen kunt bouwen? Meld je aan voor ons eerstvolgende evenement of schrijf je gelijk in voor het boosttraject! Samen met jou halen we elke beperking van je bedrijf en je leven af!

Doe de ondernemersscan.